Avaira kontaktlencse család

A kontaktlencse viselése ma már nem kell, hogy bármiféle kellemetlenséggel járjon, hála az egyre kifinomultabb technológiáknak és anyagoknak, amiket a gyártók használnak. A Cooper Vision által gyártott Avaira termékcsalád kontaktlencséi minden igényt kielégítenek. Az Avaira Vitality és az Avaira Vitality toric egy továbbfejlesztett változatai a korábbi Avaira és Avaira toric kontaktlencséknek.

A fejlesztés során megtartották a kontaktlencsék minden hasznos tulajdonságát, ám a fejlesztésnek köszönhetően még tovább fokozzák az élményt a viselőik számára.  Az Avaira kontaktlencsék közös tulajdonsága a kimagaslóan magas oxigénáteresztő-képesség, ami köztudottan az egyik legfontosabb követelmény egy kontaktlencsével szemben. Ezen kívül minden Avaira kontaktlencse puha és rugalmas, valamint egyenletes nedvességet biztosít a nap folyamán.

Ennek a típusú lencsének a további előnye az UV szűrő képessége. A továbbfejlesztett UV szűrő az UVA sugarak 90%-át, míg az UVB sugarak 99 %-át szűri meg. Azonban nagyon fontos, hogy az Avaira kontaktlencse viselése nem helyettesíti az UV védelemmel ellátott napszemüvegek viselését. A lencsék ugyanis nem fedik be teljesen a szem felületét és környékét, így a káros sugarak bejuthatnak a szem mélyebb részeibe. Az Avaira Vitality kontaktlencsék közel és távol látóknak készülnek, míg az Avaira Vitality toric és Avaira toric kontaktlencsék az astigmia korrekciójára használhatók.